Een paar sokken kado!

vanaf 1 december starten we met de actie, koop een paar sokken van Woolpower, en krijg een paar sokken erbij. en dan gaat het om de 400 sokken, dus altijd lekker warm, en toch draagbaar. met de kwaliteit van Woolpower.

Het geheim van Woolpower

De kleding van woolpower zorgt ervoor dat u warm en droog blijft bij elke activiteit die u gaat ondernemen. Alle producten zijn gemaakt voor extreme omstandigheden en zo aangepast dat ze lang meegaan. ouderwetse kwaliteit.

De eisen voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruik zijn bij Woolpower enorm hoog. Het resultaat is dat Woolpower kleding gedragen kan worden bij zowel hele hoge als enorm lage temperaturen. Het assortiment wordt opgebouwd in verschillende dikten: Lite, 200, 400, 600 en 800. Voor alle activiteiten of weersomstandigheden is er dus altijd een geschikt kledingstuk.

Het gebruik van merinowol

Woolpower maakt gebruik van de fijnste merinowol. Deze wordt gecombineerd met kunstvezels, waardoor de kleding extra stevig is en minder snel beschadigd wordt door wrijving. Merinowol zorgt voor een snelle afvoer van vocht en tegelijkertijd houdt het de warmte vast. Wist u dat hierdoor de kleding van Woolpower niet vaak gewassen hoeft te worden? De wol is namelijk zelfreinigend. Wilt u toch de kleding wassen, dan kan dat op 60℃.

Alleen mulesingvrije wol

Woolpower gebruikt alleen mulesingvrije wol. Ze willen zeker zijn dat de schapen goed behandeld worden. Zo kopen ze geen wol in uit Australië, waar mulesing nog vaak voorkomt. Mulesing is een voor het schaap pijnlijk proces dat wordt uitgevoerd om vliegenplagen te voorkomen. Omdat de Australische wolboeren geen 100% mulesingvrije merinowol kunnen garanderen, is er besloten om de inkoop te verleggen naar het Argentijnse deel van Patagonië en Uruguay, waar de vlieg in kwestie niet bestaat.

Altijd gemaakt door 1 persoon.

Elk kledingstuk wordt gemaakt door dezelfde persoon. De medewerker gaat zelf van machine naar machine en zet op deze manier het hele kledingstuk zelf in elkaar. Voor de medewerker zorgt dit voor variatie in het werk en ontwikkeling op de volledige ambacht. Voor de gebruiker zorgt dit voor een zekerheid van vakmanschap. De medewerker doet namelijk ook haar eigen kwaliteitscontrole. Vervolgens naait elke medewerker eigen naamlabel in het kledingstuk. 

De geschiedenis van Woolpower

Woolpower is een Zweeds bedrijf. In Östersond worden alle kledingstukken van merinowol gemaakt, van garen tot eindproduct. Woolpower bestaat sinds 1969 en was destijds gespecialiseerd in de productie van nylon kousen.

In 1970 ging het bedrijf een samenwerking aan met het Zweedse leger, waardoor ze gestart zijn met het ontwikkelen en produceren van merino thermo onderkleding. Tot op de dag van vandaag maakt het Zweedse leger veelvuldig gebruik van de Woolpower kleding.